top of page

PadelVoima, nopeus, ketteryys, riittävä liikkuvuus ja kestävyys ovat kaikki padel-pelaajan tärkeitä rakennuspalikoita. Tasapainonen harjottelu sisältää harjotuksia kaikilta näiltä osa-alueilta.

Voima


Padel kentällä voimaa tarvitaan laukausten lyömiseen, juoksusprintteihin ja nopeisiin suunnanvaihdoksiin. Jalat, keskivartalo, selkä ja hartiat ovat tärkeimpiä alueita, joita kannattaa vahvistaa voimaharjottelulla.


Nopeus ja ketteryys

Nopeus on tärkeä ominaisuus padelissa ja se ilmenee monella eri tavalla. Pelaaja tarvitsee reaktionopeutta reagoidakseen ärsykkeeseen eli palloon ja sen liikkeisiin. Tarvitaan myös räjähtävää nopeutta siihen, että tuotetaan mahollisimman nopeasti joku lyhyt liikesuoritus, esimerkiksi hyppy tai kova lyönti. Liikkumisnopeutta tarvitaan nopeaan siirtymiseen paikasta A paikkaan B.

Ketteryys on puolestaan kyvykkyyttä säilyttää kehon asento, kun vaihdetaan nopeasti kehon suuntaa.

Kestävyys

Kestävyys on tärkeä ominaisuus padel-pelaajalle, erityisesti otteluissa, jotka kestävät pitkään. Koska padel on urheilulaji, jossa intensiivistä harjoittelua/ ottelua seuraa lepojakso, kestävyysharjoittelun tulisi olla samanlaista. Intervallijuoksu on loistava tapa simuloida padel-ottelun vaatimuksia.


Liikkuvuus

Liikkuvuus palvelee monia tarkoituksia padelissa. Riittävä liikkuvuus auttaa ehkäsemään loukkaantumisia, lisäämää lyöntien voimaa ja parantamaan siun puolustuskykyä.

Muut näkökulmat

Kuten tenniksessä, hyvä ote mailasta on erittäin tärkeä, koska se helpottaa pallon lyömistä, jolloin vältytään virheiltä, ​​jotka usein ovat päätekijöitä ottelun häviämisen ja voiton välillä.


Toinen padelin pelaamisen haaste on se, että käytät laukauksissa tavallisesti siun hallitsevaa kehon puolta. Tämä voi johtaa epätasapainoon kehossa, mikä puolestaan ​​​​voi johtaa suurempaan loukkaantumismahdollisuuteen. Se voi myös näyttää vähä hassulta, jos kyynärvarsi toisella puolella on kaksinkertanen toiseen verrattuna. Siksi on tärkeää vahvistaa kehoa tasapainosesti.


Onko padel tuttu laji siulle?

Jos tarvitset vinkkejä tai apua siihen, miten kehittää siun peliä, niin laita viestiä miulle.Comments


bottom of page