top of page
TEEMULAITINEN-09649.jpg

Esittely

DSC00645.jpg

Oona Nikkanen

Fysioterapeutti

Hei! Mie olen Fysioona.

Yksi alan rautaisista ammattilaisista, joka tuottaa ja tarjoaa fysioterapiapalveluita. Miun tarjoamalla fysioterapialla ratkaistaan kehossa ilmeneviä toiminnallisia ongelmia, liikkeen, liikkumisen ja kuntoutuksen haasteita sekä kehon kiputiloja. Itse asiassa, suurin osa miun asiakkaista kertoo kipujensa lievittyneen jo ensimmäisten viikkojen aikana fysioterapian aloituksen jälkeen.

TARINANI

Oli vuosi 2016, jolloin työskentelin suuhygienistinä. Työpäivän jälkeen käsiä ja koko kehoa taas särki kuormittavan työn ja työasentojen vuoksi. Totesin ääneen, että haluan tehdä työkseni jotain muuta. Seuraavana päivänä soitto ammatinvalintapsykologille ja aika seuraavalle viikolle. Käynnin tuloksena yksi ammatti nousi esille – fysioterapeutti.

Ainut ongelma oli, etten tiennyt mitä fysioterapeutti tekee ja mitä fysioterapia on. Googlettelin ja otin selvää. Hyvin pian miulla heräsi tunne, että fysioterapia on se mitä haluan tehdä ja missä tulen olemaan hyvä. Sillä viikolla irtisanouduin työstäni ja osallistuin meneillä olevaan yhteishakuun. Pääsin kouluun.

 

Jo ennen koulusta valmistumista tiesin, etten halua jäädä Suomeen vaan muuttaa Espanjan aurinkorannikolle ja näin tein. Miun ensimmäinen fysioterapia-asiakaskäynti oli epävarmaa ja vein prosessia eteenpäin muistilappu tukena, mutta olin löytänyt miun kutsumuksen. Olin ensimmäinen suomalainen fysioterapeutti Benalmadenassa, joten tarvetta ammattitaitoiselle fysioterapeutille alueella oli. Jätin suuhygienistin työt muille ja keskityin kehittymään ihmiskehon, liikkeen ja liikkumisen asiantuntijaksi.

Omistautuminen kannatti. Vuosittaisten koulutuksien, lukuisten itseopiskelutuntien, asiakaspalautteiden analysoinnin ja työkokemukseni jälkeen uskallan sanoa pystyväni tarjoamaan jokaiselle asiakkaalle rennon ja turvallisen ympäristön, jossa saa yksilöllistä, asiakaslähtöistä ja laadukasta fysioterapiaa. 

 

Kipu ja kehon toiminnan häiriöt ovat hyvinvoinnin suuria esteitä. Liian vähäinen liikunta, toistuvat ja yksitoikkoiset työasennot, vammat ja tapaturmat, leikkaukset sekä ylirasituksesta tai virheasennoista johtuvat kehon toiminnalliset ongelmat aiheuttavat tavallisesti haasteita ja häiritsevät arjen sujuvuutta. Mieliala laskee eikä muita ihmisiä tee mieli tavata, mikä näkyy yksilön hyvinvoinnissa. Tai tässä tapauksessa hyvinvoinnin puutteena.

 

Asiakkaat ovat hyvinvoivempia, kun kipuja ei ole ja keho toimii optimaallisesti. Hyvinvoivat ihmiset puolestaan kokevat itsensä terveemmiksi, ovat iloisempia, tyytyväisempiä, sosiaalisempia sekä suoriutuvat ja jaksavat arjessaan sekä työssään paremmin. Hyvinvoinnista tulikin näin miun yritystä ohjaaja arvo ja päämäärä. Syy miksi teen tätä työtä.

KULTTUURINI

Hyvinvointi ei ole ainoastaan palveluissa tavoittelemani lopputulos. Se on koko Fysioonan työkulttuurin perusta, mikä tekeekin siitä varsin ainutlaatuisen paikan työskennellä. Perustin Fysioonan Espanjaan selkeällä tarkoituksella: Edistämään ihmisten hyvinvointia ja sitä myöten parantamaan elämänlaatua.

Hyvinvoinnin tulee olla pysyvää, sillä onhan se jokapäiväisen elämämme voimavara. Täytyy itse voida hyvin, jotta ympärillä olevat ihmiset voivat voida hyvin. Miun mielestä hyvinvointi kuuluu jokaiselle.  

KURSSIT & KOULUTUKSET

Syyskuu 2023

Toukokuu 2023

Toukokuu 2022

Joulukuu 2019

Tammikuu 2019

Toukokuu 2012

Pilates -perustainen fysioterapiakuntoutus

Yläraajan liike- ja liikekontrollin häiriöt & faskiat

Alaraajan liike- ja liikekontrollin häiriöt & faskiat

Integraalinen fysioterapia alaselkä

Fysioterapeutti AMK

Suuhygienisti AMK

Seuraa minua myös täällä.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
DSC00962.jpg

Seuraa minua
myös täällä.

  • Google Places
  • Facebook
  • Instagram

Ajanvaraus

bottom of page